Visszatér-e a Bitcoin a csúcsra?

A Bitcoin ismét reflektorfénybe került, miután árfolyama áprilisban az egekbe szökött, fellendülést okozva, és az év eleji kevesebb, mint 4000 dollárról közel 9000 dollárra növelve az értékét.

Új ösvényeken a Bitcoin

A milliomosok egyre gyakrabban fektetnek be a legnépszerűbb kriptovalutába. A Dadiani Syndicate-et Eleesa Dadiani műkereskedő alapította, aki néhány évvel ezelőtt kezdett először a Bitcoin és a kriptovaluta használatába, a keresletre reagálva.

Tavaly a Dadiani Fine Art a Maecenas Fine Art blokklánc-platformmal együttműködve került a címlapokra, miután Andy Warhol 1980-as „14 kicsi villamosszék” című művének 49%-át Bitcoinért és más kriptovalutákért bocsátotta áruba. 

„Amikor megalapítottam az intézményt, az egy lehetőség volt arra, hogy az emberek készpénzre válthassák kriptovaluta-vagyonukat” – mondta Dadiani a Forbesnak adott interjúban. „De rájöttünk, hogy voltak olyan emberek, akik azt akarták, hogy segítsünk nekik hatalmas mennyiségű Bitcoint vásárolni”.

A Dadiani Syndicate-et „peer-to-peer hálózatnak” nevezik, ahol az emberek egymás között kereskednek; Dadiani azt állítja, hogy az ő szerepe az, hogy összehozza azokat, akik eladni akarnak, és azokat, akik vásárolni akarnak, pont úgy, ahogyan ő is teszi a művészet világában.

„Az egyik ügyfelünk megkeresett minket, és azt mondta, hogy a jelenleg elérhető összes Bitcoin 25%-át szeretné megszerezni” – mondta Dadiani. „Számos olyan entitás van, amely uralni kívánja a piacot.”

A jelenleg forgalomban lévő Bitcoinok negyede, beleértve azokat a Bitcoinokat is, amelyek lehet, hogy végleg elvesztek, körülbelül 4,5 millió darabot tesz ki, és a jelenlegi árfolyamon számolva elképesztő 38 milliárd dollárt ér. 

Dadiani szerint ezt a fajta felhalmozódást nem lehet „megvalósítani”, de a cégét utasították, hogy „kutassa át a piacokat, és jusson hozzá a 25%-hoz lehető legközelebb álló mennyiséghez”.

Greenspan becslései szerint a valaha létező 21 millió Bitcoinból „sokat hosszú ideig nem fognak kibányászni, és még több végleg elvész”.

Egyre több milliomos érdeklődik nagy mennyiségű kriptovaluta vásárlása iránt

„Még ennél is több érmét tartanak jelenleg a hodlerek [a hosszú távú Bitcoin-tulajdonosok elnevezése], akik semmilyen áron nem hajlandóak megválni tőlük” – írta Greenspan az ügyfeleknek szóló jegyzetében. „Reálisan nézve, jelenleg valószínűleg kevesebb, mint 5 millió érme van ténylegesen forgalomban”.

Dadiani számára az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy hogyan vásároljon nagy mennyiségű Bitcoint anélkül, hogy befolyásolná a piacot. 

„A nagy mennyiségű Bitcoint vásárló emberek el akarják kerülni a csúszást” – mondta Dadiani. „Ennek egyetlen módja a tőzsdék elkerülése.”

A csúszás a kereskedés várható ára és az azon ár közötti különbség, amelyen a kereskedés végrehajtásra kerül, és még rosszabbá tehetik a nagyobb volatilitás időszakai – amire a Bitcoin-piac különösen hajlamos –, illetve amikor egy kis volumenű piacon nagy mennyiségű megbízást adnak. 

Dadiani azt állítja, hogy olyan, a világ minden tájáról származó eladókból álló konzorciumot hozott létre, akik „kolosszális” mennyiségű Bitcoinnal rendelkeznek, vagy jelentős mennyiségű Bitcoint szeretnének vásárolni, és biztos benne, hogy a pénzmosási szabályok alapján mindannyiukat megfelelően átvilágították.

„Nem foglalkozunk olyan emberekkel, akik nem jó hírű bankok ügyfelei” – mondta Dadiani. „Mi market makerek vagyunk, az ilyen ügyletek koordinátorai. Ha egyszer bevonjuk a bankokat és az intézményeket, akkor rajtuk múlik, hogy ügyfeleik betartják-e a szabályokat.”

A Dadiani Syndicate jelenleg a negyedik kereskedése közepén van, amelyek mindegyike „nagyon nagy volumenű” volt, és mindegyik hetekig vagy hónapokig tartott. A Dadiani Syndicate minden egyes ügylet után százalékos részesedést, brókeri díjat kap.

Az eddigi kereskedések mindegyike dollármilliókra rúgott, és napi több ezer ügyletből állt össze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *