A Ripple megjelenése egy thai banknál

A Siam Commercial Bank, Thaiföld harmadik legnagyobb pénzintézete hivatalosan is megváltoztatta álláspontját a Ripple technológia és a kriptovaluta használatával kapcsolatban, és tervezi a Ripple által kínált megoldások bevezetését. Az SCB Thailand már elindított egy blokklánc platformot, amely a Ripple cég xCurrent rendszerét használja, hogy lehetővé tegye az olcsóbb külföldi pénzátutalásokat. A thaiföldi pénzintézet azt is meglebegtette, hogy hamarosan egy másik információ is napvilágot lát, amely szigorúan az XRP-hez kapcsolódik, az xRapid fizetési rendszer használatával. Nem is olyan régen egy Twitter-felhasználó észrevette az SCB Easy banki alkalmazás frissítését az App Store-ban, egy megjegyzéssel, amely szerint a felhasználók mostantól „a Ripple használatával alacsonyabb árfolyamon” utalhatnak pénzt külföldre.

További bevezetések is várhatók?

Idén május 22-én a bank megerősítette, hogy a blokklánc technológiát használják a Ripple-en keresztül történő pénzátutalásokhoz, de az XRP kriptovaluta használata nélkül.  Ezek az információk arra utalnak, hogy az SCB jelenleg a Ripple xCurrent rendszerét használja, amely gyors és olcsó határokon átnyúló tranzakciókat tesz lehetővé.

Az xCurrent termék a fiat valutát használó SWIFT alternatívájaként szolgál. Másrészt az xRapid kriptográfiai Ripple-tokeneket használ, hogy igény szerinti likviditást biztosítson, így a tranzakciók olcsóbbak a vállalati ügyfelek számára.

Ha az SCB elsősorban kriptovalutákat kezd használni az átutalások során, az komoly jel lenne a Ripple befektetői számára. Néhány nappal ezelőtt volt egy információ arról, hogy az SCB Thaiföld elkezdi használni a kriptovalutákat használó opciót.  Az SCB volt az első, a RippleNet „multi-hop” funkcióját használó bank is, ami lehetővé teszi e thaiföldi bank számára, hogy „más pénzintézetek nevében online kezelje a fizetéseket”. Ennek a lehetőségnek az a fő előnye, hogy a pénzintézetek már nem tudnak „kétirányú” kapcsolatot (közvetlen kapcsolatot a két fél között) létesíteni a fizetések elszámolásához.

A Ripple hurrikánként tör előre

A Ripple folytatja a pénzintézetek bevonását, a közelmúltban ünnepelve a 200. vállalati ügyfelet.

A hónap elején a Ripple partnerség kialakítását jelentette be a Ria Money Transfer-rel, a második legnagyobb átutalási szolgáltatóval, amelynek éves forgalma 40 milliárd dollár. Ugyanebben az időben a Ripple egy másik partnerséget is létrehozott, mégpedig a Saudi British Bankkal (SABB).

A vállalat legújabb eredményei ellenére azonban sok szakértő nem kedveli a Ripple-t, mondván, hogy hálózata centralizált, és a vállalat szembemegy azzal, amit Satoshi Nakamoto a Bitcoin létrehozásakor megjósolt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *